Bali, Ubud, hartverwarmend bezoek in Bali Batin: Sheila de Fretes

Sheila de Fretes: Oprichtster van ‘Stichting De Paradijsvogel’ en ‘Sheila de Fretes Foundation’

De wereld is groot, maar wordt in de praktijk steeds kleiner door de moderne communicatiemiddelen en het gemak waarmee men tegenwoordig van het ene einde van de wereld naar het andere reist.
Het was louter toeval, dat mijn neef Janne uit Amsterdam op een dag Sheila tegenkwam op een tentoonstelling (of een beurs), kort voordat zij naar Bali zou vertrekken. Sheila bekeek met veel aandacht een schilderij en dat trok weer de aandacht van Janne. Zij raakten met elkaar in gesprek en van het een kwam het ander. Sheila heeft ook een neef, Jack, en die woont toevallig in Bali. Janne had nog maar net genoeg tijd om Sheila wat Hollandse lekkernijen mee te geven voor zijn nicht in Bali en intussen ontving ik een dubbel mailtje van Janne en Sheila, dat de stroopwafels onderweg waren.

Sheila heeft een heel druk leven. Ze heeft een gezin bestierd, gewerkt, gereisd. Ze heeft in Egypte gewoond. Ze heeft veel van het leven gezien en van alles wat ze zag hebben de kinderen der mensen haar altijd het meest ontroerd. Kinderen zijn onschuldig en kwetsbaar en vaak overgeleverd aan de gevolgen van de problemen in de wereld der volwassenen. Maar kinderen zijn ook de volwassenen van de toekomst. De grootste wens van Sheila was om een opvangtehuis voor ondergesneeuwde kinderen op te richten en die wens heeft ze verwezenlijkt. Vooral autistische kinderen hebben haar speciale aandacht. Om sponsors en medewerkers aan te trekken heeft zij de stichting “De paradijsvogel” opgericht. Haar doelstelling wordt duidelijk naar voren gebracht in de website van de stichting: http://www.deparadijsvogel,nl .
Maar alleen een opvangtehuis in Nederland is niet genoeg. Wereldwijd hebben vele kinderen behoefte aan hulp en steun om zich in het leven staande te houden en verder te komen. Er bestaan wereldwijd al veel opvangtehuizen en andere hulpverlenende organisaties. Men zou effectiever en efficienter hulp kunnen bieden als al deze organisaties zouden samenwerken. Daar zijn velen het over eens en regelmatig zoeken medewerkers van andere organisaties hierom contact met Sheila. Dat motiveerde Sheila tot het oprichten van de “Sheila de Fretes Foundation”. Wilt u weten wat de stichting doet? WWW.SDFFOUNDATION.COM

Op sinterklaasaond heb ik stroopwafels gesnoept, samen met mijn Balinese vriend Wayan Renta. Hij vond het lekker. Het verbaasde hem zelfs, dat men in Nederland lekkere dingen kon maken. Want drop en zuurkool had hij niet als lekkernijen ervaren. Ik had ook nog gevulde speculaas. Dat wordt speciaal gegeten tijdens het sinterklaasfeest, verklaarde ik aan Wayan. Hij wilde weten wat voor feest dat was. Het is een soort legende, zoals in de verhalen van het Ramayana, maar dan Hollands, verklaarde ik. Dan moet het een strijd zijn tussen goed en kwaad, veronderstelde Wayan. Niet echt, meende ik nu. Dit is alleen goed, speciaal voor kinderen.
Sinterklaas, Sheila, de prins op het witte paard, speciaal voor kinderen, dat kan geen toeval zijn…

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: