Bali, Ubud, het gat in de Jalan Raya, deel 3

11-08-09

Het ziet er naar uit, dat het verkeer spoedig weer gebruik kan maken van de Jalan Raya. Voor het riviertje heeft men een degelijke tunnel aangelegd en de walkanten zijn met gewapend beton verstevigd. Dagelijks kwamen er vele belangstellenden om het bouwproces te volgen.

13-08-09 (1)

silver shop
Voor sommige winkeltjes op een B-locatie was de omleiding van het verkeer een zegen, want de toeristen werden nu plotseling langs hun deur geleid. Voor de winkels, die aan de rand van het gat waren gevestigd was het een drama, want zij moesten hun deuren sluiten. Het nieuwsgierige publiek werd zo veel mogelijk bij het gat vandaan gehouden, om ongelukken te vermijden. Kabels en stenen lagen verspreid langs de randen, wat vooral in het donker niet altijd zichtbaar was.

aug 09 (21)

19-08-09

Het tweewielige verkeer zocht achter het tempeltje op het marktterrein een alternatieve route, 1 m breed, dus ook daar ontstond een chaos. Om deze opstoppingen te verhinderen, heeft men -tijdelijk- een betonnen barriere opgeworpen, die het vooral de motoren onmogelijk heeft gemaakt om te passeren. Aan beide zijden van het gat heeft men de weg in beslag genomen als parkeerterrein en ook de taxi’s gebruikten dat deel van de weg om de winkelende toeristen op te vangen.

gat gedicht 27-08-09 (2)

gat 5-9-09

Het is nu bijna twee maanden geleden, dat het gat ontstond, juist bij de aanvang van het hoogseizoen. En vandaag zag ik, dat men bezig was het gat te vullen met aarde en stenen. Weldra zal het verkeer weer zijn normale route volgen, even onstuitbaar als het riviertje, dat onvervreemdbaar zijn weg vindt door Ubud. Moge het altijd zo blijven.

Die foto houd ik nog tegoed.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: