BALI, UBUD, Warjihouse kroniek afl. 26 Alit’s Warung

De buren: Alit’s Warung.

 

Lange tijd is het pad naar de poort van Warjihouse rommelig en modderig geweest sinds de tuinmuur van de buren er overheen was gevallen. Brokken steen bleven rondzwerven en bij elke bui kwam er een laagje modder bij. Voor de gasten was het best vervelend om daar hun koffers doorheen te mogen slepen en onvermijdelijk bleef er wat modder aan de slippers hangen, die op het terrein van Warjihouse hun sporen achterlieten.

Maar sinds kort is daar verandering in gekomen door een mooie nieuwe muur rond het terrein van onze buren.

 nieuwe muur (2)

Het is niet bij deze muur gebleven. De bouwlust heeft enorme veranderingen gebracht, die de hele omgeving ten goede komt. Waar voorheen een werkplaats was ingericht voor de kunstzinnige buurman, is nu een uitnodigend restaurant gebouwd met een ruime tuin, die menig toerist naar binnen lokt. Waar voorheen een bankje stond, waarop een stel opgeschoten jongens de langslopende meiden hun complimenten nariep, is nu een knus terrasje gekomen, vanwaar men achter een drankje en een hapje uitzicht heeft over een rijstveldje. Aan de kant van Gang Beji is de oorspronkelijke muur niet opnieuw opgemetseld. Men heeft het laag en open gehouden, waardoor men ruim zicht heeft over een mooi aangelegde wijde binnentuin, die rust uitstraalt, wat de restaurants aan de Jalan Monkey Forest zo ontberen.

Alit's Warung (1) 

Het eigenlijke restaurantje is klein, maar dat maakt niet uit, want aan de voorzijde heeft men vrij uitzicht over de sawah en aan de achterzijde kijkt men vrij de uitnodigende tuin in. Veel mensen blijven dan ook aan de voorzijde zitten, of lopen juist door naar de tuin om een tafeltje op het grasveld uit te zoeken.

 Alit's Warung (3)

Aan de zijkant is een ruime bar ingericht met een grote pondok ernaast, waar vooral jongelui graag bij elkaar zitten. Een drankje en een gitaar doen het goed in de zwoele, met kaarsen verlichte avonduren.

Alit's Warung (2)

De uitbater heeft bij uitstek jonge schoolverlaters als personeel aangenomen, om hun de kans te geven goede ervaring op te doen voor een verdere carriere. Zelf heeft hij tien jaar ervaring opgedaan op cruiseschepen als de Holland-America-Lijn, wat hem een goede begeleider maakt voor de nieuwkomers. Hij weet hoe je met westerlingen om moet gaan: je mag mensen vriendelijk uitnodigen om binnen te komen, maar je moet ze vooral niet pushen. Voor velen zijn de vriendelijke jongedames aan de deur al uitnodigend genoeg om naar binnen te gaan.

Alit's Warung (4)

In Alit’s Warung worden zowel lokale als uitheemse schotels aangeboden, die tweewekelijks worden vervangen voor nieuwe gerechten. De prijzen zijn alleszins schappelijk.
Het is prettig om naast de deur te kunnen dineren, maar veel mensen willen ook wel even wandelen voordat ze ergens neerstrijken. Op de terugweg nodigt toch de tuin uit, om nog even een drankje te nemen voordat de mensen ‘naar huis’ gaan.

En wie zat er gisteren aan het einde van de middag lekker onderuit gezakt op het terrasje? Juist, Nyoman! Met een kopje thee, want bier drinkt hij niet.

Advertenties

1 reactie

 1. Chris en Karin van den Doren said,

  17 juni, 2009 bij 10:30 pm

  Dag Ineke,

  Dat ziet er goed uit ! ook voor onze kinderen leuk die jongeren.
  Wij kunnen bijna niet wachten om in Augustus voor het eerst naar Bali te komen
  en ook jullie te ontmoeten

  groet,
  Chris en Karin

  Chris en Karin


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: