AS ONE, Lounge in Gallery

asone

where art meets jazz

Ik ben niet zo’n uitgaanstype

Daarom zijn plaatsen als Kuta, Legian, Seminyak en Sanur niet zo aan mij besteed. Maar ik kan goede muziek wel waarderen en live optredens vind ik altijd een slagje leuker dan muziek van een CD.

Ubud heeft wel enkele gelegenheden, waar men van muziek kan genieten.

Zeer bekend is Jazz-café met zijn neo-koloniale uitstraling. Sinds het heffen van toegangsgeld is het aantal bezoekers echter sterk teruggelopen. De beroemde Balinese gitarist Balawan treedt regelmatig op in Warung Opera of Blue Cat, vaak in combinatie met een gamelang-bandje, en in café Lobong wordt op enkele dagen per week reggae muziek gespeeld.

Eerlijk gezegd, hoe goed ik Balawan ook vind, zijn repertoire, dat in geen jaren is veranderd of uitgebreid, gaat op den duur vervelen. En ook reggae heeft zich sinds het overlijden van Bob Marley niet verder ontwikkeld.

as-one-marlous-12-10-08

Nee, wie ècht van muziek houdt, gaat naar As One.

As One is een combinatie van eten & drinken, kunst en muziek.

De Japanse eigenaren van As One zijn de visueel artiest Hutomo Ishii en zijn echtgenote, de saxofoniste Chika Asomoto. Beider passie is gecombineerd in As One voor de liefhebbers van beeldende kunst en muziek.

Hun galerie is gestart in 2007 en trekt veel bezoekers. Ze bieden dan ook kwaliteit. De muziek, die gespeeld wordt varieert van jazz tot soul en latin. As One trekt musici uit vele werelddelen, die ervan genieten om samen te musiceren. Ook een genot voor het publiek natuurlijk. Hoogtepunt is altijd de deelname van Chika Asomoto met haar saxofoon. Intussen houdt haar echtgenoot Hutomo Ishii goed in de gaten of het publiek het naar de zin heeft en op de plek zit, waar het zich senang voelt. Als een gezelschap zoekend naar een plekje de galerie binnenkomt, ontvangt hij de bezoekers als een vriendelijke gastheer en begeleidt hij de bezoekers naar beschikbare zitplaatsen. De vriendelijke jongedames, die het publiek voorzien van een drankje en een hapje, zijn zeer alert en men hoeft nooit lang te wachten op hun aandacht of een bestelling. Het biertje is er wel iets duurder dan elders, maar de kring gasten rondziende, is dat voor niemand een probleem.

As One trakteert zijn gasten elke zondag op weer nieuwe artiesten en gevarieerde muziek. Ik kan een bezoek aan As One aanbevelen.

Uiteraard sla ik het zelf niet vaak over.

Ineke van Gemert

chika-asamotohutomo-ishii

Voor meer informatie:

http://www.asone-bali.com/

adres: Jl. Raya Lungsiakan, Kedewatan, Ubud

phone: 0361 975296

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: