Bali, Ubud, Warjihouse kroniek afl.20 Nick, vervolg 3

nick-and-his-new-car

Ondanks alles had Nick geen slecht seizoen. Om hem te helpen, promootte ik zijn brommerritjes bij de gasten van Warjihouse. Rondtoeren op de motor heeft nu eenmaal vele voordelen boven autoritten. Kleine paadjes worden begaanbaar; men geniet meer van de buitenlucht; de files worden gepasseerd en het is goedkoper. Veel mensen willen niet zelf motorrijden, maar blijken het heerlijk te vinden om lekker mee te rijden. Nick crosste met mijn gasten van Ubud naar Gianyar; van Goa Gajah naar de waterval en van de stad naar de kust. Leuke meisjes spoorde hij aan om hem stevig vast te houden tijdens de rit en hij reed vrolijk zwaaiend met ze weg. Ook in het opkomende regenseizoen wist hij ritjes te bespreken en rende hij af en toe bij mij naar binnen voor een extra helm of regencoat.

Vaak werd hij door zijn gasten uitgenodigd voor de lunch en met zekere regelmaat at hij ‘s-avonds met mij in een warung. Zijn groeiende welvaart zette zich zichtbaar af in zijn opbollend buikje, dat zich inmiddels had gevormd boven de broekriem van zijn modieuze afzakbroek. Hij wierp er af en toe een een zorgelijke blik op, maar liet zich de nasi en ayam goreng niet minder goed smaken. (sama sedikit sambal tomat dan kemangi, ya)
Hij verzamelde de restjes en de botjes voor zijn hondje thuis, later, wat wederom gestald werd in Warjihouse tot hij naar huis ging. “My second home”, zegt hij wel eens met een spontane zoen.

Op een dag kwam Nick met goed nieuws: hij had een nieuwe auto gekocht. Op zijn eigen naam dit keer. Hij had een meer welgestelde dorpsgenoot gesproken en die was bereid om voor hem een lening bij de bank te sluiten, zodat de auto kon worden aangeschaft. De dorpsgenoot had voldoende vertrouwen in Nick met betrekking tot zijn werkijver en de afbetaling.
En enkele dagen later sms-te Nick mij: ‘Come here, to the corner.’
En daar stond hij trots bij zijn blinkende helder blauwe
Xenia.
De auto oogt niet groot, maar biedt comfortabel plaats aan 5 passagiers en een beetje bagage. Nick staat nog met mij te praten, als er een toerist met wat bagage langsloopt. “Taxi!”, onderbreekt Nick ons gesprek, terwijl hij op zijn auto wijst. “Yes please”, is het antwoord en even later zoeft Nick er vandoor met zijn vrachtje op de achterbank.

Natuurlijk gaan we werken aan een website voor Nick, maar voor wie nu al een ritje of een tour wil boeken, is dit zijn mailadres:
kadek_nick@yahoo.com

 

Ineke van Gemert

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: